Toimittajat varastaneet esineitä Yhdysvaltain presidentin lentokoneesta – nyt se loppuu?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Air Force One, eli Yhdysvaltain presidentin virallinen lentokone, ei ole suojassa rikoksilta. Lentokoneesta on vuosien varrella kadonnut runsain määrin erilaista irtaimistoa. Asialla ovat olleet koneessa vierailevat toimittajat.

Air Force Onesta on kadonnut muun muassa tyynynpäällisiä, pyyhkeitä, ruokailuvälineitä ja juomalaseja. Valkoisen talon kirjeenvaihtajien yhdistys lähetti maaliskuussa jäsenilleen kirjeen, jossa todettiin, ettei esineiden katoaminen ole jäänyt huomaamatta.

Yhdysvaltain presidentin koneessa matkustaa hänen mukanaan tyypillisesti 13 toimittajaa. Heille tarjoillaan lennolla ateroita, juomia ja pieni pussillinen M&M-suklaata presidentin sinetillä varustettuna. Toimittajien kerrotaan kuitenkin ottavan toisinaan mukaansa myös omia matkamuistoja.

France24-uutistoimiston mukaan erään Valkoisen talon kirjeenvaihtajan kerrotaan järjestäneen jopa illallisjuhlat, joissa ruoka tarjoiltiin Air Force Onesta peräisin olevilla kultareunuksisilla lautasilla. Eräs toinen toimittaja sen sijaan palautti koneesta peräisin olevan tyynyliinan vähin äänin taannoisen sähköpostin saatuaan.