Kuntoilu pitää painajaiset loitolla ja auttaa nukkumaan paremmin

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Kaikki tietävät liikunnan ja kuntoilun olevan hyödyllistä terveydelle. Teksasin yliopiston mukaan fyysinen aktiivisuus auttaa ihmisiä myös nukkumaan paremmin. Lisäksi säännöllisesti kuntoileva nänkee muita harvemmin painajaisia.

Yliopiston asiantuntijat havaitsivat, että tunnin päivässä kuntoilevat nukkuvat keskimäärin muita paremmin yöllä. Lepo on syvää ja vaatii vähemmän REM-unta, jolloin myös painajaisten määrä pienenee. Liikunnan ei tarvitse olla raskasta.

– Säännöllinen liikunta, jooga ja meditaatio voivat myös auttaa vähentämään stressiä ja parantamaan unen laatua. Uneen vaikuttavat kaikki elämäntavat, kuten myös mielialaan ja terveyteen. Esimerkiksi Fitbit-laitteet voivat auttaa oman unen arkkitehtuurin luomisessa, tutkija David Schnyer sanoi.