Älä lankea tuk tuk -huijaukseen Thaimaassa – tässä esimerkki

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Brittiläinen Joe asuu Thaimaassa ja pitää joeinthailand-nimistä TikTok-kanavaa, jossa hän esittelee millaista elämä Thaimaassa on. Hän julkaisee usein myös mielenkiintoisia faktoja ja vinkkejä turisteille tästä suositusta lomakohteesta.

Yhdellä videollaan Joe on halunnut varoittaa Thaimaahan matkaavia turisteja yleisestä huijauksesta. Joe kertoo, että Tuk-Tuk -taksikuskeista moni kysyy asiakkaalta, että suostuisiko henkilö kenties pienelle kiertoajelulle tai yhdelle pysähdykselle matkalla. Tähän kannattaa aina vastata kieltävästi.

Kiertoajelu tai pysähdys tarkoittaa Joen mukaan aina sitä, että kuski vie asiakkaan pukuliikkeeseen, jossa matkailija lähestulkoon pakotetaan ostamaan uusi puku. Uuden puvun lisäksi aikaa tuhlaantuu tällä pysähdyksellä yleensä noin tunti.

Moni tunnisti Joen videolla kerrotun huijauksen ja kommentoi, että joko heille tai heidän läheiselleen on tehty tämä huijaus. Yksi henkilö kommentoi, että Tuk-Tuk -kuski hääti hänet pois menopelin kyydistä, koska hän ei suostunut tähän pysähdykseen matkalla.

@joeinthailand Avoid this SCAM in THAILAND 🇹🇭 #scam #thailand #thailandtiktok #foryou #explore #thailandtravel ♬ Chicken barks (Koke!) – Killy