Kamera ikuisti poliisin ja nuorten kuskien kilvanajon – nopeus 190 kilometriä tunnissa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi päätyi ajamaan takaa kahta nuorta kaahaajaa viikonloppuna Vantaalla. Kuljettajat ajoivat hurjimmillaan 191 kilometrin tuntinopeutta alueella, jonka nopeusrajoitus oli 80 km/h. Takaa-ajo tallentui poliisiauton kojelautakameralle.

Kehä III:lla 6. huhtikuuta kello 20 jälkeen tapahtuneesta välikohtauksesta kertoi X-somepalvelussa Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Dennis Pasterstein. Hänen mukaansa poliisi profilioi  kaksikon ajotavasta ja lähtivät seuraamaan heitä. Tätä seurasi hurja kivanajo.

Poliisi pysäytti lopulta 17- ja 19-vuotiaat kuljettajat. Molemmilla oli kyydissä kolme nuorta. Pasterstein varoitti vastaavien tapausten päättyvän usein huonosti.

– Nuorten kilvanajon lopputulos on valitettavasti lähes joka kesä kuolema, Pasterstein kirjoitti.