Vares-televisiosarjasta myös uusi elokuva – ensi-ilta syksyllä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Reijo Mäen luoman Vares-hahmon oli tarkoitus tehdä paluu uudessa televisiosarjassa. Suunnitelmat ovat nyt kuitenkin hieman muuttuneet. Televisiosarja tulee kyllä myöhemmin, mutta ennen sitä nähdään myös uusi Vares-elokuva, jonka ensi-ilta on syksyllä 2024.

Vares X -elokuvassa yksityisetsivä Reijo Varesta näyttelee Lapua 1976 -elokuvasta ja Estonia-sarjasta tuttu Leo Sjöman. Tuottaja Rimbo Salomaa kuvaili tiedotteessa elokuvaa uudistuneeksi versioksi Vareksesta. Uusista kasvoista ja uusista tapahtumista huolimatta elokuva kuitenkin sijoittuu Vares-tarinoille uskollisesti Turkuun.

Solar Filmin tuottaman elokuvan ohjaa Tuukka Temonen. Sen käsikirjoituksen ovat laatineet Reijo Mäen Kolmijalkainen mies -romaanin pohjalta Satu Rasila ja Akseli Kouki. Sjömanin ohella rooleissa nähdään muun muassa Sara Soulié, Satu Silvo, Mikko Kouki ja Ilona Chevakova.

Vares-kirjojen pohjalta on tehty aikaisemmin yhdeksän elokuvaa. Niistä kahdessa ensimmäisessä Jussi Varesta näytteli Juha Veijonen. Vuosina 2011-2015 ilmestyneissä myöhemmissä osissa hahmoa näytteli Antti Reini.

Päivitys: Alunperin artikkelissa kerrottiin virheellisesti, että televisiosarjan sijaan tulisi uusi elokuva. Televisiosarja on yhä tulossa, mutta ennen sitä tulee myös uusi elokuva.