Sampo Kaulaselle verottajalta 20 000 euron lisälasku valituksen takia: ”Perseeseen vedetty olo”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomen tunnetuin kauppias ja nykyinen liikemies Sampo Kaulanen teki taannoin rahakkaat kaupat myytyään Jounin kaupan Äkäslompolossa. Sittemmin hän siirtyi sijoittamaan muun muassa kiinteistöihin. Nyt Kaulanen kertoo verottajan mätkäisseen hänelle parinkymmenen tuhannen lisälaskun, koska hän valitti veroistaan.

– Perseeseen vedetty olo. Ja se johtuu siitä, että mulle eilen tipahti tuonne OmaVeroon päätös yhdestä veroasiasta, mistä mä olen viime syksystä saakka tapellut. Se päätös oli sellainen, että minulle määrättiin noin satatuhatta euroa maksua henkilökohtaisesti, Sampo Kaulanen kertoo videollaan.

– Se mikä siinä huvittavinta on, että se summa oli alunperin yli 70 000 euroa, mistä minä valitin. Ja nyt kun se valitus ei mennyt läpi, niin siihen lyötiin parikytä pinnaa korotusta, jolloin se summa nousi siihen yli sataantuhanteen. Plus sinne tuli vähän pientä hilpettä vielä päälle. Jos olisin maksanut valittamatta, niin olisin säästänyt siinä rahaa, Kaulanen jatkoi.

– Sinne oli pantu sellainen teksti, että minä olen salassapitovelvollinen ja että tästä ei saisi puhua ja että siihen voi liittyä rangaistus. Eli toisin sanoen minä en saisi omista asioistani kritisoida näitä verottajan päätöksiä ilman, että minä joudun liriin. Maa missä pitäisi olla niin sanotusti sananvapaus tullaan valtion viraston toimesta hiljennetyksi, Sampo ihmettelee verottajan toimintaa.