Vappuna kannattaa nauttia kevätsäästä – sitten tulee ikävä käänne

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vappuna päästään näillä näkymin nauttimaan keväisistä säistä. Lämpenevästä säästä kannattaa nauttia täysin rinnoin, sillä toukokuun alkupuolella edessä voi olla taas kylmä käänne.

– Tuoreimman kuukausiennusteen valossa maan eteläosiin on leviämässä vappuviikolla selvästi viimeaikaista lämpimämpää ilmaa. Toukokuun edetessä edessä voi kuitenkin olla paluu tavanomaista viileämpään säätyyppiin, kertoo meteorologi Joonas Koskela Forecan sääblogissa.

Ennusteen mukaan vappuviikon keskilämpötila on eteläisessä Suomessa 1-3 astetta keskimääräistä lämpimämpi. Vapun tienoilla lämpötila voi kohota paikoin 15 ja 17 asteen välille, jopa 20 asteen yli. Keski- ja pohjoisosassa keskilämpötilat ovat lähellä tavanomaisia tai viileämpiä.

Toukokuun 6. päivä alkavalle viikolle ennustetaan jälleen keskimääräistä viileämpiä keskilämpötiloja. Päivälämpötilat ovat jäämässä 10 asteen vaiheille. Räntäkuurojen mahdollisuutta ei ole poissuljettu etelässäkään.

– Edessä voi olla paluu huhtikuun loppupuolen kaltaiseen tilanteeseen, missä lämpimät ilmat ovat Euroopan länsi- ja itäpuolella. Laajoilla alueilla poikkeama tavanomaista viileämpään suuntaan on 1–3 astetta, Koskela