Kissat pelastivat ravintolan konkurssilta – pienoisjunaradoilla leikkivistä lemmikeistä viraalihitti

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monien muiden ravintoloiden tavoin Japanin Osakassa sijaitseva Diorama kärsi talousvaikeuksista koronakriisin seurauksena. Ravintola kuitenkin pelastui lopulta omistajan kadulta pelastamien kissojen ansiosta.

Vuonna 2018 perustetun Diorama-ravintoan erikoistuutena olivat alun perin pienoisrautatiet, joita ruokailijat pääsivät ihastelemaan. Ravintola oli vaarassa joutua sulkemaan ovensa vain pari vuotta avajaisten jälkeen pandemian vuoksi. Kesäkuussa 2020 kaikki muuttui, kun omistaja Naoki Teraoka huomasi ravintolan ulkopuolella kissaemon pentuineen ja tarjosi niille ruokaa sekä kodin ravintolasta.

Kissat viihtyivät ravintolan pienoisrautateiden päällä. Tämä huvitti ravintolan omistajaa, joka alkoi kuvaamaan pienoismalleilla leikkivistä kissoista videoita ja jakamaan niitä verkossa. Sana epätavallisesta kissakahvilasta alkoi leviämään, ja pian ravintolaa odotti todellinen yleisöryntäys.

Nykyään Diorama-kahvilassa asuu useita kissoja. Bored Panda -sivuston mukaan Naoki avasi vuonna 2021 ravintolan yhteyteen eläinsuojan ja kissahotellin kiitoksena yrityksensä pelastaneille kissoille. Asiakkaat voivat viettää kissahotellissa aikaa kissojen kanssa ja antaa lemmikeille uuden kodin.