Maanviljelijä suihkuttaa pässeille Axen deodoranttia – uskomaton syy

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aggressiivisesti käyttäytyvät ja keskenään taistelevat pässit aiheuttivat päänvaivaa brittiläiselle maanviljelijälle. Ratkaisu ongelmaan löytyi jokseenkin yllättävällä tavalla. Suositun deodorantin on huomattu hillitsevän pässien uhoa.

Norfolk-Suffolkin rajalla tilaa pitävä Sam Bryce sai tietää erikoisesta niksistä Facebookin Ladies Who Lamb -ryhmässä. Siellä neuvottiin suihkuttamaan pässejä Axe Africa -deodorantilla. Deodorantin kerrottiin peittävän aggressiivisuutta pässeissä aiheuttavan hormonin hajun.

Brycen yllätykseksi deodorantin suihkuttaminen tehosi. Pässien käytös muuttui kuin lennosta, eivätkä ne enää ottaneet toisistaan mittaa hormonitoiminnan ylikierroksille laittavasta parittelukaudesta huolimatta.

– Se on kuin laittaisi virtakytkimen pois päältä. Deodoranttia ei tarvitse suihkuttaa paljon, pieni suihkaus villan päälle riittää. Pässit haisevat, joten vaikutus ei ole pitkäkestoinen. Se kestää kuitenkin tarpeeksi kauan ehkäistääkseen tappeluiden syntymistä, Bryce kuvaili iTV-uutissivustolle.