Suomi selviytyi Euroviisujen finaaliin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuoden 2024 Euroviisujen finaalipaikoista kilpailtiin tänä iltana Ruotsin Malmössä, jossa Suomea edusti Windows95man. Esitys onnistui upeasti, ja lopulta se johti myös finaalipaikkaan. Suomi on siis jälleen kerran viisufinaalissa taistelemassa kisan kärkisijoista.

Suomen lisäksi ensimmäisestä semifinaalista jatkoon selvisivät Serbia, Portugali, Slovenia, Ukraina, Liettua, Kypros, Kroatia, Irlanti ja Luxemburg. Muut finalistit selviävät torstain toisessa semifinaalissa.

Harjoituksissa Windows95manin esityksessä ilmeni ongelmia lavalla olevan suuren munan kanssa, mutta nyt varsinaisessa esityksessä ongelmia ei ilmennyt. Päinvastoin esitys meni loistavasti.

Ennen semifinaalia Suomen edustajan esiintyminen aiheutti keskustelua muun muassa ohjelmistobrändin näkymisestä hänen paidassaan, mutta ongelma oli ratkaistu odotetusti blurraamalla logoa. Toinen ennakkoon huomiota herättänyt kysymys oli Teemu Keisterin asuvalinta, sillä hän esiintyy lavalla kuin alastomana. Siltä osin yhteistyö viisulähetyksen ohjaajan kanssa osui täydellisesti yhteen, sillä artistin jalkovälin edessä nähtiin milloin kameramies milloin kameratolppa.

Oli Suomen edustuskappaleesta mitä mieltä tahansa, oli esitys hauska ja viihdyttävä show. Malmön viisuareenan yleisö otti esityksen heti omakseen, sillä esimerkiksi pyrotekniikan onnistuessa juuri oikealla hetkellä ryhtyi yleisö villiin huutoon.