Ruotsalainen Diego-karhu oli vaarassa menettää henkensä – sai lopulta uuden kodin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalainen Orsan petoeläinpuisto ilmoitti taannoin lopettavan toimintansa. Samalla puiston eläinasukkaat, kuten paikalliseksi kuuluisuudeksi noussut Diego-karhu, olivat vaarassa joutua lopetettavaksi. Nyt karhu on kuitenkin pelastettu.

Uutinen Diegoa uhkaavasta kohtalosta saavutti brittiläisen Jmmy’s Farm and Wildlife Park -eläintarhan omistaja Jimmy Dohertyn. Eläintarha aloitti lokakuussa kampanjan karhun pelastamiseksi. Yleisö lahjoitti projektia varten yli 70 000 euroa.

– En voinut vain istua kotona tietäen, että Diego lopetettaisiin. Se ei vain tuntunut oikealta, Doherty kertoi BBC:lle.

Diegon kuljettamiseen Ruotsista Britannian Devonissa sijaitsevaan eläintarhaan liittyi omat haasteensa. Karhu tarvitsi kiireesti paikan, jossa nukkua talviuniaan. Se kuljetettiin eläintarhaan lopulta junalla Ranskan ja Iso-Britannian yhdistävän Eurotunnelin kautta.

Diego on 2,7 metriä pitkä ja 360 kiloa painava uroskarhu. Ruotsissa yleisöä ihastuttanutta karhua kuvaillaan rauhalliseksi, helläksi ja älykkääksi. Yleisö pääsee ihastelemaan ruotsalaiskarhua Jimmy’s Farm and Wildlife Parkissa 28. maaliskuuta alkaen.