Lumiennätys rikki Sodankylässä – edelleen 15 senttiä lunta maassa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suuressa osassa maata päästiin toukokuun puolivälissä nauttimaan jo kesäisistä säistä, mutta Sodankylässä tunnelma on ollut edelleen talvinen. Sääasiantuntijan mukaan Sodankylässä onkin rikottu tänä vuona lumeen liittyvä ennätys.

Ilmatieteen laitoksen tutkija Mika Rantanen kertoi perjantaina 17. toukokuuta X-viestipalvelussa, että Sodankylässä on edelleen 15 senttiä lunta maassa. Näin ollen kunnassa on meneillään 2000-luvun pitkäkestoisin lumikausi. Lähelle samaa on päästy viimeksi vuonna 2020.

Rantasen mukaan pysyvä lumipeite satoi Sodankylään 8. lokakuuta 2024. Lumi on pysytellyt maassa yhtäjaksoisesti peräti 223 vuorokauden ajan. Järin kauaa lumipeite tuskin pysyy Sodankylässäkään enää maassa, sillä kuntaan on luvattu esimerkiksi lauantaille 20 asteen lämpötiloja.