Doge-meemin koira on kuollut – ehti 18 vuoden ikään

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yksi someajan tunnetuimmista koirista on kuollut. Doge-meemin koirana tunnettu Kabosu menehtyi perjantaina 24. toukokuuta. Asiasta kertoi Kabosun omistaja, japanilainen Atusko Sato blogissaan.

– Kabosu menehtyi rauhallisesti kärsimättä, kuin se olisi vain nukahtanut silittävien käsieni lämmön tuntien, Sato kuvaili.

Shiba inu -rotuinen Kabosu saavutti kunnioitettavan 18 vuoden iän, joka vastaa koirien iässä lähes 90 vuotta. Kabosusta tuli yksi kaikkien aikojen eniten näkyvyyttä saaneista koirista sen jälkeen, kun Sato otti kuvan käpälänsä ristineestä lemmikistään. Hauska kuva lähti leviämään nopeasti sosiaalisessa mediassa, ja siitä tuli pian meemien aihe.

Doge-meemi levisi alkuun erityisesti 4chanin, Tumblrin ja Redditin kaltaisilla alustoilla. Vuonna 2013 Doge nimettiin Know Your Meme -sivuston toimesta vuoden meemiksi. Samana vuonna Kabosusta tuli jopa Dogecoin-kryptovaalutan maskotti.