400 000 dollarin arvosta pelikonsoleita varastettiin – erikoisella tapauksella onnellinen loppu

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvalloissa on hämmästelty pelikonsoleihin liittyvää rikostapausta. Kaksi lavallista Playdate-käsikonsoleita katosi maaliskuussa kuin tuhka tuuleen jakelulaitokselta Las Vegasista. Nyt konsolit on löydetty.

Katoaminen kävi ilmi, kun Playdaten kehittäneen Panicin toinen perustaja Cabel Sasser kävi läpi jakelukeskuksen inventaariota. Kävi ilmi, että 400 000 dollarin, eli noin 370 000 euron arvosta käsikonsoleita oli kadonnut. Kuriiriyhtiö FedEx kertoi toimittaneensa konsolit sovitusti.

Pari viikkoa myöhemmin lavallinen Playdate-konsoleita ilmestyi mystisesti jakelukeskuksen lähellä sijaitsevalle rakennustyömaalle. Lava ei sisältänyt aikaisemmin varastettuja laiteta. Kotaku-sivuston mukaan Sasser kuitenkin huomasi, että kyseisen lähetyksen kuittaaja oli kuitannut myös kadonneet konsolit.

Toukokuun lopulla varastetut konsolit löydettiin yllättäen Las Vegasissa sijaitsevan ravintolan edestä. Asiasta tiedotettiin Playdaten virallisella X-tilillä. Mukana oli kuvia, joissa Playdateja sisältäviä laatikoita lojuu keskellä katua kuin joku olisi hylännyt ne ravintolan edustalle kiireellä.

Playdate on vuonna 2022 ilmestynyt retrotyylinen käsikonsoli, joka on tarkoitettu pääasiassa yksinkertaisten indie-pelien pelaamiseen. Sen hinta on Yhdysvalloissa 200 dollaria, eli noin 185 euroa.