Matkamuistojen ostaminen laittomilta katukauppiailta voi tulla Espanjassa kalliiksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Espanjassa matkustavien turistien kannattaa olla tarkkana siitä, mistä he ostavat jatkossa matkamuistonsa. Maassa aletaan puuttumaan entistä tarkemmin rihkamaa ja erilaisia väärennettyjä tuotteita myyviin katukauppiaisiin ja heiltä ostaviin turisteihin.

Espanjan suosituissa turistikohteissa matkustavat ovat todennäköisesti törmänneet kaupustelijoihin, jotka myyvät kaduilla esimerkiksi matkamuistoja, aurinkolaseja ja piraattituotteita. Katukauppiaat tunnetaan espanjassa omilla termeillä, kuten manteros ja top mantas. He myyvät tuotteita erityisesti matkailijoille vilkkailla seuduilla.

Euro Weekly News -lehden mukaan siviiliasuiset poliisit partioivat turistien ja kaupustelijoiden suosimilla alueilla kesäkauden aikana. Poliisi ei puutu ainoastaan laittomien katukauppiaiden toimiin. Myös heiltä ostavia tullaan sakottamaan, olipa kyse paikallisista asukkaista tai turisteista.

Merkkituotteeksi väitetyn mutta epäilyttävän edullisen laukun tai vaatekappaleen ostaminen voi tulla siis jatkossa kalliiksi Espanjassa. Laittomilta katukauppiailta ostamisesta voi seurata jopa 200 euron sakko.