Helsinki täyttää 474 vuotta viikon päästä – kaupungissa 180 ilmaistapahtumaa

Matkailu · Terhi Piiroinen

Suomen pääkaupungin Helsingin syntymäpäiviä vietetään keskiviikkona 12. kesäkuuta. Helsinki täyttää 474 vuotta ja päivä hemmottelee alueen asukkaita ja vierailijoita peräti 180 ilmaistapahtumalla. Helsinki-päivänä on ohjelmaa ympäri kaupunkia konserteista tietovisoihin, työpajoista kävelykierroksiin ja lastendiskoista liikuntatapahtumiin.

– Helsinki-päivän tunnelma ja tapahtumat ilmentävät helsinkiläisyyttä parhaimmillaan. Helsingin syntymäpäivää on ilo juhlia ympäri kaupunkia maksuttomin tapahtumin, jotka ovat kaupunkilaisten omaa käsialaa, Helsingin pormestari Juhana Vartiainen iloitsee.

Helsinki-päivän kruunaa jo perinteeksi muodostunut Illallinen taivaan alla. Kaupunkilaiset yhteisen ruokapöydän ääreen kokoava tapahtuma toteutuu Pohjoisesplanadilla. Lisätietoa Helsinki-päivästä löytyy täältä.