Minicross-kuljettaja pakeni poliisia Vantaalla – tunnistatko tämän henkilön?

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Vantaalla todistettiin sunnuntaina 26. toukokuuta hurjaa tilannetta. Minicross-tyylisellä pyörällä liikkeellä olleen kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kun hän pakeni poliisia Länsi-Vantaalla. Asiasta tiedotti Itä-Uudenmaan poliisi.

Tapahtuma sai alkunsa, kun poliisin moottoripyöräpartio yritti pysäyttää moottoripyöräilijän Vantaanlaaksontiellä. Moottoripyöräilijä lähti pysäytyskäskyn tottelemisen sijaan pakoon. Poliisin mukaan kuljettaja käytti ajonsa aikana rajua ylinopeutta ja aiheutti vaaratilanteita.

Kuljettajan kerrotaan muun muassa ajaneen useita kertoja päin punaisia, jättäneen noudattamatta väistämisvelvollisuutta ja ajaneen kevyen liikenteen väylillä. Poliisi menetti näköyhteyden kuljettajaan Spinellikujalla tämän ajettua talojen pihojen läpi. Tapaukseen liittyviä kansalaishavaintoja peräänkuuluttava poliisi julkaisi verkossa kuvia epäillystä kuljettajasta.

– Epäilty kuljettaja ajoi Minicross – tyyppistä moottoripyörää, missä on jatkettu takahaarukka. Hänellä oli yllään mattamusta Airoh-merkkinen crossikypärä, vihreä huppari, mustat kengät ja mustat housut. Selässä epäillyllä oli turkoosi reppu, kertoo tiedotteessa komisario Katri Lehti.