Prinssi Harryn lapsuudenystävä naimisiin – miksei osallistunut kuninkaalliseen juhlaan?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdistyneen kuningaskunnan Westminsterin herttua Hugh Grosvenor meni äsken naimisiin Olivia Hensonin kanssa. Kyseessä on kaiketi brittihovin suurin juhla tänä vuonna. Grosvenor on yksi prinssi Harryn pitkäaikaisimmista ystävistä, mutta itse kuninkaallista ei näkynyt juhlissa. Hänen veljensä prinssi William sen sijaan osallistui häihin.

Sussexin herttua on pitänyt yhteyttä pitkäaikaiseen ystäväänsä Hugh Grosvenoriin useiden vuosien ajan ja osallistunut jopa hänen riehakkaisiin syntymäpäiväjuhliinsa vuonna 2012. Heidän ystävyytensä on niin syvä, että kun Harryn poika prinssi Archie syntyi vuonna 2019, sai Hugh arvostetun roolin olla perheen esikoisen kummisetä. Hughin sanotaan kuitenkin olevan myös hyvin läheinen prinssi Williamin kanssa.

Nyt prinssiveljesten erimielisyyksien uskotaan vaikuttaneen siihen, että prinssi Harry piti etäisyyttä Hughin suuressa juhlapäivässä. Hän ei halunnut nähdä veljeään, prinssi Williamia. The Times -lehden mukaan Harry kutsuttiin häihin, mutta toinen osapuolista soitti puhelun, jonka jälkeen Harry kertoi pysyvänsä poissa hääjuhlasta sivistyneen yhteisymmärryksen nimissä. Mediassa liikkuu asiasta monenlaista väitettä, mutta prinssi Harry jätti häät jokatapauksessa väliin. Eli toisin sanoen täten vältyttiin kiusallisilta tilanteilta hääjuhlassa, jossa prinssi Williamilla oli erityinen rooli kuninkaallisena.