Helsingin Kivisaari avautuu yleisölle – saarella majoitusta ja ravintola

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingissä avautuu tänä kesänä uusi saarikohde. Itä-Helsingin saaristossa sijaitseva Kivisaari avataan suurelle yleisölle 20. kesäkuuta. Kauniin luonnon lisäksi saarella on ravintola ja majoitusmahdollisuuksia.

Kivisaari toimi aikaisemmin yksityisenä huvilana ja Helsingin seurakuntaryhmän kurssikeskuksena erityisesti rippikoulukäytössä. Toiminnan päätyttyä vuonan 2023 seurakuntaryhmä vuokrasi saaren FRS Finland Oy:lle. Saaren tarjontaa kuvaillaan ainutlaatuiseksi Helsingin saaristossa.

Kivisaaren huvillarakennuksen, jugend-tyylisen Merilinnan rakennutti K.E. ”Kalle” Kontro vuonna 1918. Päärakennuksen piirsi arkkitehti Eliel Saarinen. Saarella on myös muita majoitusrakennuksia, sauna, kaksi laituria, grillipaikka ja urheilukenttä.

Kivisaaren ravintoloitsijana aloittaa Theron Group, jolla on Helsingissä jo valmiiksi useampi lounasravintola ja saarikohde. Ravintola Kivisaari avautuu 20. kesäkuuta. Tarjolla tulee olemaan päivittäinen lounas, saaristolaisbuffet, saariston henkeen sopivia à la carte -annoksia ja aamiainen majoittujille.

Kivisaareen pääsee Helsingin itäistä saaristoreittiä pitkin Kalasatamasta, Laajasalosta ja Vuosaaresta. Vierasvenesatamaa saarelle ei ole tulossa tänä kesänä.