Rukalle ympärivuotinen vetonaula: Suomen ensimmäinen vuoristokelkkarata

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rukan hiihtokeskukseen on tulossa vuoristokelkkarata, jonka kyydissä rinnettä päästään laskemaan myös kesäisin. Se tulee Rukan tiedotteen mukaan olemaan ensimmäinen laatuaan Suomessa. Kelkkaradan rakentaminen aloitetaan kesällä 2024.

Vuoristokelkkaradan lähtöpiste sijaitsee lähellä tunturin huippua. 767 metrin pituinen rata päättyy tunturin juurella hissien ala-asemien läheisyyteen. Ympäri vuoden käytössä olevaa rataa pitkin lasketaan kelkoilla, jotka koneisto kuljettaa matkustajineen ylös.

Vuoristokelkkarata valmistuu kesäkaudelle 2025. Samalla Rukalla otetaan käyttöön myös painovoimalla alas kulkevat maastomäkiautot, joilla voi lasketella sorateitä pitkin. Kesäisin käytössä oleviin vetonauloihin kuuluvat myös Bike Park ja alkuperäinen kesäkelkkarata.