Stuntnäyttelijöille halutaan kunniaa Oscar-gaalassa – saattavat saada oman palkintokategorian

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oscar-gaalassa jaetaan palkintoja useille elokuvatuotantojen taustajoukkojen osa-alueille, mutta toistaiseksi yksi merkittävä ryhmä on jäänyt ilman tunnustusta. Oscar-gaalassa ei ole omaa palkintokategoriaa stuntnäyttelijöille tai -koreografeille. Tulevaisuudessa asiaan saattaa tulla muutos.

Elokuvien stunttien tekijöille on vaadittu omaa palkintokategoriaa vuosien ajan. Kampanja on saanut viime kuukausina näkyvyyttä näyttelijä Ryan Goslingin ansiosta. Goslingin mukaan hänen tähdittämänsä tuore The Fall Guy -elokuva on eräänlainen rakkauskirje sijaisnäyttelijöille.

Oscar-gaalaa järjestävän Yhdysvaltain elokuva-akatemian toimitusjohtaja Bill Kramer kommentoi kampanjaa Empire-lehden haastattelussa. Järjestön kerrotaan suhtautuvan vaatimukseen vakavasti.

– Olemme keskustelleet Akatemiaan kuuluvien stuntyhteisön jäsenten kanssa kategorian lisäämisen mahdollisuudesta. Oscareihin on jo tulossa kahden vuoden sisällä oma kateogrian roolittajille. Olemme aina avoimia keskustelemaan asiasta, Kramer kertoi haastattelussa.