HS: Suosittu Sompasauna muuttaa – tässä uusi sijainti

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Helsingin Sompasauna on ollut niin paikallisten kuin matkailijoidenkin suosiossa. Kävijöidensä ylläpitämä, ympäri vuorokauden kaikille avoin Sompasauna on sijainnut parin vuoden ajan Verkkosaaressa. Tänä vuonna sauna saa Helsingin Sanomien mukaan uuden sijainnin.

Sompasaunan uusi sijainti tulee olemaan Mustikkamaalla. Uudella tontilla saaren etelärannassa on rakennusoikeutta noin 100 neloön edestä. Tavoitteena on, että sauna muuttaa uuteen paikkaan kesän aikana tai viimeistään alkusyksystä.

Sompasaunaseuran puheenjohtaja Erno Iipponen kertoi HS:lle toivovansa, että uusi tila olisi Sompasaunalle pysyvä. Sompasauna tulee tulevaisuudessa mahdollisesti myös laajentumaan. Uutta tonttia kuvaillaan rauhalliseksi ja puiden ympäröimäksi.

Sompasauna sijaitsi alun perin Kalasataman eteläkärjessä, mutta vuonna 2011 se joutui väistymään uusien rakennusten tieltä. Sompasauna koostuu kolmesta puulämmitteisestä saunasta. Kaikille kävijöille ilmaisen saunan toimintaa ylläpidetään jäsenmaksuilla ja lahjoituksilla.