Volodymyr Zelenskyi on Time-lehden vuoden henkilö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen aikakauslehti Time valitsee vuosittain vuoden henkilön. Tittelin saajaksi valitaan yleensä henkilö, joka on vaikuttanut eniten vuoden tapahtumiin. Tänä vuonna vuoden henkilöksi valittiin Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Lehti julisti vuoden henkilöksi Zelenskyin ja Ukrainan hengen. Päätöstä perusteltiin muun muassa sillä, ettei presidentti ole antanut periksi johtaessaan Ukrainaa Venäjän hyökkäyksen keskellä. Hän ei suostunut poistumaan Kiovasta sodan puhjettua helmikuussa.

– Zelenskyin menestys sodanajan johtajana on perustunut siihen, että rohkeus on tarttuvaa. Se levisi Ukrinan poliittisessa johdossa sodan ensimmäisinä päivinä kaikkien ymmärrettyä presidentin pysytelleen mukana, toimittaja Simon Shuster kirjoitti.

Timen vuoden henkilöksi on aikaisempina vuosina nimitetty muun muassa Joe Biden, Donald Trump, Elon Musk ja Mark Zuckerberg. Vuoden henkilöksi on nimetty yksittäisten henkilöiden lisäksi myös muun muassa ebolaa vastaan taistelevat hoitajat ja kansainvälisten protestiliikkeiden mielenosoittajat. Vuoden henkilön valitsee raati, joka koostuu lehden toimittajista.