Honor esitteli odotetun Magic5 Pro -laitteensa – kameraherruudesta tuli kahden kilpailu

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkapuhelinten kamerateknologia on kymmenessä vuodessa syrjäyttänyt vanhat pokkarikamerat, koska nykyisin älypuhelimilla saa ikuistettua vähintään yhtä hyviä kuvia kuin pokkareilla aiemmin. Kameroiden merkitys on korostunut, koska yhä useampi haluaa tuottaa sisältöä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Tässä kisassa markkinaa on hallinnut viime vuodet suvereenisti Honor Magic4 Pro, kunnes kisa käynnistyi tänä keväänä uudelleen. Nyt kameroiden herruudesta kisaavat Samsung Galaxy S23 Ultra ja Honor Magic5 Pro. Stara testaa kevään mittaan ne molemmat ja selvittää kumman kamera ikuistaa parempia kuvia.

Kuva: Honor Magic5 Pro
Kuva: Honor Magic5 Pro

Honor esitteli laitteensa Mobile World Congress 2023 -tapahtumassa Barcelonassa. Uutuus sisältää Falcon-kamerajärjestelmän ja Honor Image Enginen. Ne yhdessä kehittyneen tekoälyn kanssa mahdollistavat erään markkinoiden pikaisimmista kuvausnopeuksista sekä parannellun kuvatarkkuuden ratkaisemalla monia liikkuvien kohtausten kuvaamiseen liittyviä haasteita eri nopeudella, etäisyydellä ja valaistusolosuhteissa. Kehitystä on tehty yhdessä Qualcommin kanssa. Magic4 Pron ainoa merkittävä haaste liittyikin juuri nopeasti otettujen kuvien aiheuttamaan laitteen jäätymiseen. Tähän ongelmaan on mitä ilmeisimmin löydetty ratkaisu.

Uutuuden Circadian Night -näyttö on saanut TÜV Rheinlandin matalan sinisen valon -sertifikaatin, koska siinä on unta rauhoittava tila, joka rajoittaa näytön tuottamaa sinistä valoa säätämällä värilämpötilaa pehmeästi ja luonnollisella tavalla. Honor Magic5 Pro tulee myyntiin Suomessa 8. toukokuuta mustana ja vihreänä. Molemmissa värivaihtoehdoissa on muistia 12 Gt + 512 Gt ja laitteen suositushinta on 1 199 euroa. Ennakkotilaajan etuna Honor tarjoaa rekisteröityneille 7. toukokuuta saakka kaupan päälle Honor Pad X8 -tabletin, langattoman Supercharge-lataustelineen ja suojakuoren.