Tumma suklaa saattaa hidastaa kehon biologista vanhenemista. Tämä on ilouutinen kaikille syvän suklaamaun ystäville. King’s College Londonin tuore tutkimus kertoo, että tumma suklaa sisältää kaakaossa luonnostaan esiintyvää theobromiinia, joka on nyt yhdistetty hitaampaan ikääntymiseen.
Biologinen ikä kertoo, kuinka vanhaksi elimistö itsensä tuntee ja minkälaisen iän mukaan se oikeasti käyttäytyy. Tällä ei välttämättä ole mitään tekemistä syntymävuoden tai oikean iän kanssa.
Tutkimuksessa mukana 1 600 ihmistä
King’s College London analysoi yli 500 brittiläisen ja 1 100 saksalaisen henkilön verinäytteitä. Niiden perusteella pääteltiin, että korkeammat theobromiinipitoisuudet olivat yhteydessä merkittävästi hitaampaan vanhenemiseen.
Tutkijoiden mukaan tulos on lupaava. He korostavat, että se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että voisi syödä enemmän suklaata. Tutkimuksessa löydetty yhteys osoittaa, että arkiset ruoat voivat vaikuttaa terveyteen ja pitkäikäisyyteen.
Theobromiinin vaikutus näyttäytyy tutkimuksessa ainutlaatuisena. Samanlaista tulosta ei havaittu muissa kaakaon tai kahvin yhdisteissä. Seuraavaksi halutaan selvittää, miten theobromiini toimii yhdessä muiden tumman suklaan terveydelle hyödyllisten aineiden, kuten polyfenolien, kanssa.
Tutkijoiden mukaan tulokset voivat avata uusia väyliä pitkäikäisyystutkimukselle.
Voit lukea Starassa myös lisää tähän kyseiseen artikkeliin liittyvistä aiheista, kuten suklaa tai laajemmin aihealueesta Lifestyle Ruoka.