Miami Vice

Elokuvat Viihdeuutiset · Stara.fi

80-luvulla kulttimaineeseen noussut Miami Vice -poliisisarja on viimein päätynyt valkokankaalle. Sonny Crockett (Colin Farrell) ja Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) soluttautuvat 2000-luvulle sijoittuvassa leffaversiossa huumemaailmaan. Elokuvaversio on kuitenkin pettymys.

Colin Farrell ei tavoita ultracoolin Don Johnsonin tyyliä ja Jamie Foxx jää niin ikään kauas televisioversiosta tutuksi tulleesta Ricardo Tubbsista. Foxx on aivan liian vakava flirttailevan ja pilke silmäkulmassa rikoksia ratkaisevan Tubbsin roolissaan. Gong Li toimii keskinkertaisesti kiiinalais-kuubalaisena liikenaisena, mutta jo hänen luvattoman huono englannin ääntämisensä vie särmää Isabellan roolista.

Michael Mann ohjasi hienosti itse sarjaa, mutta elokuvaversio etenee tökerösti ja leikkaukset on tehty vasemmalla kädellä. Elokuvaan on haettu pituutta tyhjänpäiväisillä sivujuonilla ja fiilistelyillä, ja pitkät rakastelu- ja suihkukohtaukset saavat katsojan haukottelemaan. Kyseessä ei voi olla edes tyyliseikka.

Käsikirjoitus elokuvaksi tylsä, ja elokuva tuntuu venytetyltä televisiosarjan jaksolta. Ilman Miami Vice -nimeä se olisi tuiki tavallinen poliisileffa, joka päätyisi suoraan DVD:lle. Käsikirjoitukseen olisi voinut panostaa hieman enemmän, sillä nyt koko elokuvasta jää keskeneräinen tunnelma.

Taannoin uutisoitiin, että Michael Mann oli raivoissaan, koska elokuva ei ollut saavuttanut televisiosarjan henkeä. Jos Mannin Collateral oli mestariteos, on Miami Vice pettymys.

Genre: Toiminta/jännitys (K15)



Ohjaaja: Michael Mann



Pääosissa: Colin Farrell, Jamie Foxx, Gong Li, Luis Tosar, Naomie Harris, John Ortiz, Ciaran Hinds



Kesto: 2h 15min



Ensi-ilta: 11.8.2006

Pisteet 2/5