Joonas Hahmo : Together / Sound Of Sunday

Singlet · Stara.fi

Kotimainen konevelho Joonas Hahmo on työstänyt omien housesettiensä lisäksi musiikkia esimerkiksi Antti Tuiskulle. Nyt miehen Together-single täyttää tanssilattioita klubeilla.

Biisin ensimmäinen teema löytyy puolentoista minuutin kohdalla, ja täytyy sanoa, että se iskee heti ensikuulemalta todella tyylikkäänä houseriffinä. Soundi on vähintäänkin hieno, ja siinä on mukana ripaus trancemaista otetta. Pian perään tulee lisäksi klassinen housepiano, mikä nostaa tunnelman aivan uusiin lukemiin. Pianon melodia on hieman tylsähkö, mutta…

Vajaan kolmen minuutin kohdalla kappaleen koukku iskee tajuntaan kuin metrin halko. Kappaleesta löytyy todella tyylikäs upea taustapimputus, joka tekee tästä kappaleesta ehkä parhaan kotimaisen houseraidan tänä vuonna. Teema jää ensikuulemalta soimaan päähän pitkäksi aikaa, ja sen haluaa kuulla heti uudelleen. Kokonaisuutena biisin tunnelma on kuin 90-luvun alkuvuosien houseklassikoissa.

Loppupuoliskolla nostatetaan tunnelmaa vielä hieman darudemaisin soundein (liian tiukka kärjistys, tiedän). Se ei välttämättä ole tämän biisin kannalta paras mahdollinen veto, mutta tuo oman lisänsä kappaleeseen. Tämä biisi toimii klubien tanssilattioilla satavarmasti. Kuuntele jos et usko. Ehdottomasti täydet pisteet ja vielä papukaijamerkki päälle! Toivottavasti raita breikkaa isosti myös maailman klubeilla.

Singlen kakkosraitana kuullaan Sound Of Sunday on astetta tiukempi biisi, joka tarjoilee selvästi trancempaa otetta. Biisi tarjoaa alussa moog-vaikutteita ja on kokonaisuutena ihan leppoisaa tanssimäiskettä. Teemana löytyy semityylikäs synapimputus. Kappale toimii toki klubeissa energisenä loppuillan nostatuksena, mutta jotenkin se viimeinen koukku jää vielä puuttumaan.

Pisteet 5/5