Suuret suomalaiset -äänestys ihmetyttää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yleisradion järjestämä Suuret suomalaiset – 100 suurinta suomalaista -äänestys on aiheuttanut hämmennystä kansan keskuudessa. Kaikkien aikojen suurin suomalainen urheilija, Matti Nykänen, sijoittui yllättäen vasta sijalle 11. Monet epäilevätkin nyt, että järjestäjät ovat peukaloineet tulosta, koska eivät halunneet vankilassa istuvaa mäkihyppääjää kisaan mukaan.

Kilpailun internetsivuilla oli eräässä vaiheessa vain kahdeksan ehdokasta. Tämä viittaisi siihen, että Matti Nykänen, ja myös suuren äänisaaliin saanut Väinö Myllyrinne, olisi siirretty sopivasti sijoille 11. ja 12. Spekulointia vahvistaa se, että Yleisradio ei suostu paljastamaan ehdokkaiden äänimääriä.

Yleisradion mukaan suurin osa äänistä annettiin internetin kautta. Netin käyttäjien ikäjakauma suosii nuorisolle tuttujen henkilöiden sijoittumista, niin myös Matti Nykäsen. Stara.fi:n tekemän katugallupin mukaan Nykäselle olisi antanut äänensä jopa puolet.

Nyt kymmenen ”suurimman suomalaisen” joukossa ovat: Arvo Ylppö, Urho Kekkonen, Mikael Agricola, Tarja Halonen, Aleksis Kivi, Risto Ryti, Elias Lönnrot, Adolf Ehrnrooth, Jean Sibelius, C.G.E. Mannerheim. Tarja Halonen ja Adolf Ehrnrooth nostettiin kahden ”erehdyksessä poistetun” tilalle.

Internetin keskustelupalstoilla on väläytelty jopa poliisitutkintaa tapahtuneeseen liittyen.

www.yle.fi/suuretsuomalaiset/.