Indx : Jee jee jee

Singlet · Stara.fi

Popstars2 -kilpailun voittaja aiheutti hämmennystä nimisotkuillaan. Nyt bändin nimi on lyhennetty muotoon Indx. Jackson, Rene ja Aki muodostavat yhtyeen, joka tulee saamaan suuren suosion riippumatta biisien laadusta. Nyt onkin jännittävää odottaa, millaista materiaalia levy-yhtiön masinoima poppikoneisto suoltaa levylle.

XL5 ja 7.taivas -yhtyeiden jälkeen Indx on ensimmäinen oikeasti varteenotettava poikabändi. Välissä on jo seitsemän vuotta ilman poikabändejä. Tuona aikana on toki ollut jos jonkinlaista yrittäjää, mutta useimpien ura on tehnyt pikaisen mahalaskun. Muistoissa elää mm. Ozo, joka oli jo ”breikkaamassa ulkomailla”, mutta vaipui unohduksen suohon jo ennen ensimmäistä sinkkuaan.

Indexin ensimmäinen sinkku Jee jee jee on niin peruskamaa kuin olla ja voi. Siinä on otettu huomioon kaikki poikabändien kliseet, eli varman päälle mennään. Ehkä hieman liikaakin, varsinkin lyriikoiden puolella. Kertosäkeen ”Jee jee jee” alkoi kyllästyttämään jo Popstars2 -ohjelman aikana. Biisi kestää hieman reilut 3 minuuttia ja siinä hoetaan peräti 86 kertaa ”Jee”. Huh huh.

Biisin puolivälissä oleva pieni ”rakeisen filmin” breikki toimii hyvin. Samoin soundipuolella on panostettu ja biisi kuulostaa siltä osin oikein hyvältä. Toivottavasti poikien levyltä löytyy lyriikoiltaan hieman parempaa kamaa. Hittihän tämä on joka tapauksessa.

Pisteet 2/5