Envy – kakasta asiaa

DVD · Stara.fi

Ben Stiller tunnetaan hauskana veikkona, jonka leffat ovat yleensä hauskaa katsottavaa. Poikkeus vahvistaa säännön, sanotaan, ja Envy – kakasta asiaa onkin tylsä raina.

Kansitietojen mukaan elokuva on komedia, mutta koko elokuvan aikana ei tullut yhtään hauskaa kohtausta. Elokuva on niin mustaa komediaa, että se kääntyy pikemminkin draamaksi, ja vieläpä tylsäksi sellaiseksi.

Elokuva kertoo naapuruksista, joista Nick Vanderpark (Jack Black) keksii loistoidean ja tienaa sillä miljoonia. Vapoorize-koirankakan poistajan tuoma elintason nousu saa kuitenkin Tim Dingmanin (Ben Stiller) kovin kateelliseksi. Kateus ja erinäiset kommellukset saavat miehen pulaan, josta selvitäkseen Tim joutuu pyytämään apua J-Manilta (Christopher Walken).

Toki Stillerin suoritus on niin hauska, kuin näin tylsään käsikirjoitukseen perustuvassa leffassa vain voi olla. Steve Adams ei ole saanut elokuvaan juuri minkäänlaista vetovoimaa. Ohjaajan panoskaan ei riittänyt nostamaan pisteitä yhtä ylemmäksi. Christopher Walken toimii hienosti pummina, joka yrittää auttaa uutta ”ystäväänsä” hädässä.

Ohjaaja Barry Levinson on urallaan tehnyt muutamia oikeasti hyviä elokuvia. Tämä taitaa olla jonkinlainen välivaiheen työ, joka unohtuu heti kun elokuva on katsottu.

Ohjaus: Barry Levinson

Kesto: 1 h 39 min

Ikäraja: 7 vuotta

Pisteet 1/5