Highlander – kuolematon

DVD · Stara.fi

Yksi tunnetuimmista toimintaelokuvista on varmasti oman alansa pioneeri, ”Highlander -kuolematon”. Elokuvasta tehtiin myöhemmin kolme jatko-osaa ja jopa kokonainen televisiosarja.

Maine ei ole tullut turhaan. Leffa on edelleen viihdyttävää katseltavaa, joskin 80-luku näkyy ehkä liiaksi kuvasta. Se ei ole toisaalta mikään huono juttu, sillä ”nykyaikaan” sijoittuvat kohtaukset ovat oman aikansa ikkunoita kasarivaatteineen ja autoineen.

Elokuva kertoo kuolemattomista miehistä, jotka ovat 450 vuotiaita. He ovat kuin kuka tahansa, paitsi että he kuolevat vain, jos heidän päänsä katkaistaan toisen kuolemattoman toimesta. Luvassa on siis aikamoista miekkailua.

Viimeksi jäljelle jäänyt kuolematon saa hallitakseen koko maailman. Tylsä ja kovin kulunut käsikirjoitus, mutta aikanaan edistyksellinen.

Sean Connery tekee leffassa pienen sivuosan, vaikka aluksi luulisi hänen olevan suuremmassakin roolissa. Aikanaan hänen rooliaan kehuttiin hurjaksi ja uskaliaaksi. Nykypäivän mittapuun mukaan Connery olisi yhtä hurja myydessään tivolissa hattaraa.

Leffan ohjaaja Russell Mulcathy sai Highlanderista hienon ponnahduslaudan Hollywoodiin. Hän ohjasi muutamaa vuotta myöhemmin loistavan ”Punaisen lokakuun metsästys” -jännärin, jossa oli niinikään mukana Sean Connery.

Pääosissa: Christopher Lambert, Sean Connery

Ohjaus: Russell Mulcathy

Extrat: Näyttelijöiden esittelyt, traileri, Christopher Lambertin haastattelu.

Kesto: 1h 52min

Pisteet 3/5