The Punisher – Tuomari

DVD · Stara.fi

Yhdysvaltain terrorismin vastaisen yksikön CTU:n erikoisagentti Frank Castle (Tom Jane) on mukana kansainvälisiä asekauppiaita varten viritetyssä operaatiossa. Eräässä pidätyksessä ammutaan tunnetun gansterin Howard Saintin (John Travolta) poika, ja siitä alkaa koston kierre.

Saintin joukot teurastavat Castlen vaimon, lapsen ja lähes puoli sukua. Vain Castle jää kuin ihmeen kaupalla vannomaan rangaistusta syyllisille. Castlen sanoin: ”Joissain tilanteissa laki ei riitä. Nyt ei ole kysymys kostosta, vaan rangaistuksesta…” The Punisher on syntynyt.

Kuntouduttuaan Castle aloittaa väkivaltaisen ristiretken Saintin rikollisliigaa vastaan. Välillä lyijy puhuu, ja välillä pehmeämmät keinot. Ainoa tavoite on kuitenkin rangaista syyllisiä rankimman mahdollisella rangaistuksella. Kuolemalla.

Käsikirjoituksen punaisen langan ympärillä on muitakin säikeitä, jotka tuovat elokuvaan lisää eloa. Musiikkivalinnat on toteutettu ammattitaidolla ja ne ovat parhaimmillaan melkein Tarantino-osastoa. Yhden piristävän säikeen tuovat päähenkilön uudet, hiukan omituiset, naapurit.

Yksi tappelukohtaus soti komediallisuudessaan pahasti leffan yleistä linjaa vastaan. Muuten ohjaaja Jonathan Hansleigh pysyy kuitenkin hyvin ruodussa, joskin väkivallan täyttämässä ruodussa. Muutamaan otteeseen tosin mennään jo turhan ylidramatisoinnin puolelle.

The Punisher – Tuomari on viihdyttävä elokuva, joka etenee nopeatempoisesti ja määrätietoisesti. Liki kahden tunnin leffa on ohi todella nopeasti. Leffan loppuosa suorastaan lupaa jatko-osan. Onkohan uusi sankari syntynyt sotimaan maailman rikollisia vastaan?

Elokuva on kielletty alle 18-vuotiailta, ja syystä.

Genre: Toiminta

Ohjaus: Jonathan Hensleigh

Pääosissa: Tom Jane, John Travolta, Will Patton, Laura Harring

Käsikirjoitus: Jonathan Hensleigh, Michael France

Ikäraja: K-18

Kesto: 1 h 58 min

Pisteet 4/5