Taru Sormusten Herrasta: Kuninkaan Paluu

Elokuvat · Stara.fiVuoden kohutuin elokuva saapui teattereihin suuren mediajulkisuuden saattelemana, kun tuhannet fanit ympäri maailmaa jonottivat päiväkausia teattereiden ovilla sisäänpääsyä. Reilusti yli kolmituntinen elokuva lunastikin korkealle asetetut odotukset komeasti. Upeimmin mieleen jäivät jälleen loppuun asti hiotut ulkoasut ja elokuvan upeat maisemat. Tässä elokuvassa ei ole tehty kompromissejä.

Hieman yllättäen trilogian kakkososaan kuuluvaa materiaalia oli siirretty jonkin verran tämän elokuvan alkuun. Se oli ehkä hyväkin asia, koska muuten Kaksi Tornia -elokuvassa olisi ollut kaksi suurta taistelua ja Helmin Syvänteen taistelu olisi ollut vaarassa menettää osan mahtavuudestaan.

Kuten asiaan vihkiytyneet tietävät, Klonkku on suuressa osassa varsinkin trilogian tässä osassa. Frodon ja Samin välille on kehitelty uusia jännitteitä ja kiistoja, joita kirjassa ei ole. Kiistojen syynä on tietenkin viekas Klonkku. Elokuvaa varten lisäyksiä ehkä tarvittiinkin. Kokonaisuus pysyy kuitenkin hyvin selvillä, vaikka ei olisi kirjaa koskaan lukenutkaan, mikä on tärkeintä.

Ensimmäinen osa Sormuksen Ritarit oli iloinen ja ilmeeltään kovin vaalea. Kakkososa Kaksi Tornia oli jo hieman enemmän taisteluvoittoinen ja tummempi. Kuninkaan Paluu on lähinnä synkkää ja mustaa. Tässä osassa tarinassa olleet kolme erillistä juonta yhdistyvät, kun loppuhuipennus lähestyy.

Yli kolmen tunnin istuminen ei tuntunut missään. Itse asiassa Kuninkaan Paluu oli niin vaikuttava esitys, että jälkeenpäin olisin voinut veikata elokuvan kestäneen vain pari tuntia. Elokuvan ohjaaja Peter Jackson pahoitteli, että elokuvaan ei sen pituudesta huolimatta mahtunut läheskään kaikkea kuvattua materiaalia. Jäämmekin odottamaan upeaa DVD-versiota, joka kestänee jopa neljä tuntia…

Genre: Fantasia/seikkailu (K11)

Ohjaaja: Peter Jackson

Pääosissa: Elijah Wood, Viggo Mortensen, Ian McKellen, Liv Tyler, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Hugo Weawing, Cate Blanchett, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Sean Astin, Sean Bean

Kesto: 3h 20min

Pisteet 5/5