Be Cool

Elokuvat · Stara.fiKymmenen vuoden takainen Get Shorty – hyvä pätkä -elokuva saa juhlavuoden kunniaksi jatko-osan. Be Cool -leffassa sekoilevat esikoisen tavoin Chili Palmer (John Travolta) ja Martin Veir (Danny DeVito), mutta suurin osa esikoisen näyttelijöistä on nyt vaihtunut nuorempiin.

Meininki on kuitenkin sama. Päätöntä kohellusta, mutta tällä kertaa musiikkimaailman ja Venäjän mafian kiemuroissa. Ison osan kuittailusta saa myös hiphop-kulttuuri ja viime vuosien rap-klaanien sodat. Leffan huumori on siis hyvin ajassa kiinni.

Heti ensimmäisiin repliikkeihin mahtuu useita itseironisia kuitteja samasta elokuvasta. Sama meno jatkuu läpi elokuvan, joskin puolivälin tiimoilla on ”pakollinen” suvanto, jossa juoni ei etene minnekään, eikä haukotuskaan ole kaukana. Onneksi meno jatkuu pian vaikkakin kevyenä.

Mukaansatempaavaa juonta elokuvassa ei ole lainkaan, mutta silti kohellus on ihan viihdyttävää katsottavaa. Uma Thurman on upea Edie Athensin levypomon roolissa. Myös Outkast-yhtyeestä tuttu Andre 3000 loistaa hövelin gansteri Dabun roolissa. James Woodsin vierailu kestää suunnilleen kaksi minuuttia.

Cameo-roolissa nähdään myös Aerosmith -yhtyeen Steven ”Monni” Taylor. Christina Milian nähdään sivuosassa nousevana r&b-tähtenä. Mukana on siis aikamoinen katttaus tuttuja näyttelijöitä. Siksi myös leffan tarinan olisi odottanut olevan hieman vauhdikkaampi. Jatko-osaksi tämä on ihan hauska pätkä.

Genre: Rikoskomedia (K15)

Ohjaaja: F. Gary Gray

Pääosissa: John Travolta, Uma Thurman, Harvey Keitel, Danny DeVito, James Gandolfini, The Rock, Vince Vaughn, Steven Tyler, Andre 3000

Kesto: 2h 02min

Ensi-ilta: 6.4.2005

Pisteet 3/5