Blade Trinity

Elokuvat · Stara.fiKaksi aiempaa Blade -elokuvaa saavat nyt joukkoonsa vielä yhden jatko-osan. Sarjan kolmannessa osassa maailma on jälleen kerran muuttumassa vampyyrien temmellyskentäksi. Mukana on uusia aseita, hahmoja ja tietenkin aiempaa vaarallisemmat vastustajat.

Blade saa nyt vastaansa kaikkien vampyyrien kantaisän, itsensä Draculan. Vampyyrit herättävät hänet Irakissa sijaitsevasta temppelistä, jossa hän on ollut nukkumassa ikuista untaan. Vampyyrit juonittelevat samalla FBI:n Bladen perään lavastamalla hänet ihmisten murhaajaksi.

Kun tilanne näyttää toivottomalta, myös Blade saa odottamatonta apua, ja jälleen hyvä pääsee taistelemaan tasaväkisesti pahaa vastaan. Tulossa on suuri taistelu ihmiskunnan puolesta.

Mukana on nyt uusia Blade-kasvoja, joista iloisin yllätys on hieman nörtimmistä rooleista tuttu Jessica Biel. Hän esittää räväkkää taistelija Abigail Whistleria – siis edellisistä osista tutun Whistlerin tytärtä. Hänen ryhmässään taistelee myös hullunrohkea Hannibal King (Ryan Renolds).

Vampyyrien johtaja on Danica Talos, jonka roolissa nähdään Parker Posey. Hän onkin leffan castingin ainoa heikko lenkki. Posey vetää vampyyrin roolinsa kuin harrastelijateatterissa konsanaan.

Leffan rahoituspuolella on ollut selvästi Apple. Sen verran tärkeään ja näkyvään osaan iPod-soitin on päässyt. Leffan musiikki on aiempien osien tapaan räväkkää ja tukee hyvin tyylilajia.

Ohjaus on näyttävää ja vauhdikasta. Kevyt strobo/shutter-efekti näyttää hyvältä nopeissa kohtauksissa. Elokuvan tarina ansaitsisi kolmosen, mutta näyttävät taistelukohtaukset ja sopivasti viljelty komiikka nostavat pisteet neloseen. Se on aika hyvin jatko-osalle.

Genre: Toiminta/kauhu (K18)

Ohjaaja: David S. Goyer

Pääosissa: Wesley Snipes, Kris Kristofferson, Ryan Reynolds, Dominic Purcell

Kesto: 1h 55min

Ensi-ilta: 28.1.2005

Pisteet 4/5