Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja

Elokuvat · Stara.fiAmerikkalainen lasten- ja nuortenkirjojen sarja on levinnyt jo valkokankaalle saakka. Lemony Snicketin surkeiden sattumusten sarja -elokuva kertoo Bandelairen perheen kolmen orvoksi jäävän sisaruksen seikkailuista ja vastoinkäymisistä synkässä ja surullisessa maailmassa.

Tulipalo vie perheen kodin sekä lasten isän ja äidin. Orvoiksi jääneet Sunny, Klaus ja Violet sijoitetaan hullun ja ahneen näyttelijän, kreivi Olafin (Jim Carrey), hoiviin. Hänellä on mielessään vain lasten suuren perinnön saaminen.

Kreivi Olaf ei kaihda mitään keinoja jättiomaisuuden saamiseksi, ja murhaa useita ihmisiä tämä tavoite mielessään. Viranomaiset eivät kuuntele lasten tarinaa, vaan sijoittavat heidät aina vain uusiin perheisiin Olafin saalistettavaksi. Samalla matkataan vaarallisesta seikkailusta toiseen.

Elokuvan kerronta on kovin ponnetonta. Se johtuu joko tylsästä käsikirjoituksesta tai päämäärättömästä ohjauksesta. Tunnelma on liian tunkkainen, tumma ja negatiivinen. Meryl Streepin roolisuoritus täti Josephinena ansaitsee vain välttävän arvosanan.

Leffan musiikki seuraa häiritsevän paljon Mulla alla -sarjan teemoja. Tosin myös elokuvan henki on aika lähellä tuota suosikkisarjaa. Elokuvan 11-vuoden ikäraja on oikea valinta, koska sitä nuorempien mieltä elokuvan synkkä maailma takuulla synkentäisi ehkä jopa painajaisiin saakka.

Elokuva toimii, jos on jo entuudestaan tutustunut kyseisen kirjasarjan tunnelmaan. Valkokankaalla mennään samoilla linjoilla, ja Jim Carrey toimii yllättävän hyvin rahanhimoisen kreivin roolissa.

Nyt voit voittaa Stara.fi -kilpailussa elokuvan hienon tuotepaketin! Osallistu tästä.

Genre: Fantasia/seikkailu (K11)

Ohjaaja: Brad Silberling

Pääosissa: Jim Carrey, Meryl Streep, Liam Aiken, Emily Browning, Jude Law, Timothy Spall

Kesto: 1h 50min

Ensi-ilta: 4.2.2005

Pisteet 2/5