xXx 2: The Next Level

Elokuvat · Stara.fixXx -sarjan ensimmäinen osa oli näyttävä ja viihdyttävä action-raina, jossa Vin Diesel teki lopullisen läpimurtonsa. Elokuva menestyi niin hyvin, että sille päätettiin tehdä jatko-osa. Tuoreessa xXx 2: The Next Level -leffassa Diesel ei kuitenkaan ole enää mukana.

Yhdysvaltain turvallisuus on jälleen uhattuna. NSA:ta vastaan hyökätään ja koko maan tulevaisuus on vaarassa. Edellinen xXx Xander Cage (Vin Diesel) on kuollut suorittaeessaan tehtävää, ja hänelle tulee löytää pikaisesti korvaaja.

Uusi xXx on Darius Stone (Ice Cube), joka pitää ensin saada ulos vankilasta, jossa hän suorittaa 20 vuoden tuomiotaan. Lailliset keinot hänen ulos saamisekseen eivät tule kysymykseen, joten pako on ainoa keino. Sen jälkeen alkaa vauhdikas taistelu aikaa ja rajattomia resursseja vastaan. Panoksena on jälleen kerran vapaan maailman tulevaisuus.

Uutta kolmiäksää näyttelevä Ice Cube on hiphop-tähti, joka on nähty jo lukuisissa elokuvissa. Tällä kerralla hän kuitenkin ylinäyttelee väkinäisesti. Myös hänen dialoginsa on väännetty yliampuvan katu-uskottavaksi diibadaabaksi. Nuo koko ajan toistuvat ghetto-viittaukset olisi voinut jättää pois, ellei leffan kohderyhmä ole 12-15 vuotiaat hopparit. Elokuvan toinen rap-tähti Xzibit vetää roolinsa huomattavasti rennommin kuin Ice Cube.

Elokuvan valovoimaisin tähti, agentti Augustus Gibbonsin roolissa nähtävä Samuel L. Jackson, on jätetty pelkkään sivurooliin, joten valkokankaalle jää sinkoilemaan vain lauma b-luokan näyttelijöitä. Castingin laatua ja juonen aukkoja paikkaamassa nähdään paljon näyttäviä räjähdyksiä ja ammuntaa. Ne eivät riitä kuitenkaan pelastamaan elokuvaa.

xXx 2: The Next Level on siis perinteinen jatko-osa myös siinä mielessä, että se jää kaikin puolin edeltäjänsä varjoon. Vauhtia riittää, mutta muuta elokuvasta ei sitten saakaan irti.

Genre: Toiminta (K15)

Ohjaaja: Lee Tamahori

Pääosissa: Samuel L. Jackson, Ice Cube, Willem Dafoe

Kesto: 1h 43min

Ensi-ilta: 27.4.2005

Pisteet 2/5