Sidottu

Elokuvat · Stara.fi





Sidottu kertoo Persianlahden sodassa haavoittuneesta Jack Starksista (Adrien Brody), joka joutuu palaamaan kotiseudulleen Yhdysvaltain Vermontiin. Pian häntä syytetään poliisin murhasta, johon hänellä ei ole ollut osaa. Jack ei kuitenkaan muista tapahtumia, joten hänet passitetaan vankimielisairaalaan, jossa tri Becker (Kris Kristofferson) käyttää häntä koekaniinina uudelle hoidolleen.

Vuosi on 1992, mutta pieneen koppiin sullottuna ja vahvoilla lääkkeillä huumattuna Jack pystyy pian matkaamaan ajassa vuoteen 2007. Siellä hän saa kauhukseen kuulla, että tulee kuolemaan muutaman päivän kuluttua.

Tulevaisuudesta käsin Jack alkaa selvitellä tulevaa kuolemaansa. Apuna hänellä on Jackie (Keira Knightley), johon Jack tutustui tosielämässä vain muutamaa päivää aiemmin, Jackin ollessa vielä pikkulapsi. 15 vuotta on siis kulunut silmänräpäyksessä.

Ehtiikö Jack selvittää oman kuolemansa ennen kuolemaansa? Aika kuluu, ja ainoa paikka missä aikamatkan voi toteuttaa, on sairaalan ruumishuoneen pieni lokero… Ehtiikö Jack matkata Jackien luo tulevaisuuteen ajoissa?

Sidottu on epätavallinen trilleri, jossa on paljon muutakin kuin jännitystä. Aavistus kauhua ja jokunen ripaus romantiikkaa tekevät elokuvasta odottamattoman viihdyttävän ja mielenkiintoisen.

Ohjaus: John Maybury



Pääosissa: Adrien Brody, Keira Knightley, Kris Kristofferson, Jennifer Jason Leigh



Genre: Trilleri



Ensi-ilta: 29.4.2005



Ikäraja: K15



Kesto: 1h 45min

Pisteet 4/5