A Lot Like Love

Elokuvat · Stara.fiAshton Kutcherin tähdittämä A Lot Like Love on hauska ja viihdyttävä romanttinen komedia, joka sopii hyvin myös miehille. Elokuva kertoo Oliver Martinista (Ashton Kutcher), joka tapaa lomamatkalla Emily Friehlin (Amanda Peet). Tästä alkaa yhteinen tulevaisuus, vaikka välillä ollaan vuosia erossa, mutta silti jossain ystävyyden ja rakkauden rajamailla. Vuosien aikana satunnainen tuttavuus alkaa kuitenkin muuttua hieman vakavammaksi.

Elokuva alkaa räväkästi, kun kaksikko liittyy pitkälle lentomatkalla ns. kymppikerhoon. Pari tapaa uudelleen New Yorkissa, ja ilmassa on jo lievää ihastumista. Colin Patrick on kirjoittanut hienon käsikirjoituksen, joskin lopussa turvaudutaan pariiin juoni-kliseeseen. Pääosin tarina on kuitenkin omaperäinen.

Elokuvan loistava dialogi on verkkaista, mutta hersyvän hauskaa ja nasevaa. Kuittia satelee molemmin puolin, ja katsoja pysyy koko ajan veitsenterällä, vaikka valkokankaalla ei kummempaa actionia olekaan.

Ajan kuluessa Oliverin ja Emilyn elämässä tulee ja menee muitakin suhteita, mutta niiden päättyessä löytyy aina olkapää, johon nojata. Välillä homma riistäytyy ihan käsistä, kun parivaljakko päättää ottaa ilon irti elämästä. Rento ja hullutteleva Ashton Kutcher onkin Oliverin rooliin paras mahdollinen valinta. Myös Amanda Peet edustaa uutta lahjakasta sukupolvea, joka tulee luomaan vielä pitkän ja menestyksekkään uran.

– Viehätyin käsikirjoituksesta, koska se on totuudenmukainen. Usein hyviä asioita, kuten rakastuminen, saattaa tapahtua täysin väärään aikaan. Hahmomme, Oliver ja Emily, yrittävät kasvaa aikuisiksi mahdollisimman nopeasti, mutta ovat epävarmoja suhteistaan ja kyseenalaistavat jokaisen tekemisen tai tekemättä jättämisen, kertoo asiallinen Ashton Kutcher Stara.fi:n haastattelussa.

Elokuva ansaitsee erityiskiitokset loistavista musiikkivalinnoistaan. Tässä on kertomus myös siitä, että ihmisillä voi olla vastakkaista sukupuolta olevia ystäviä, ja nämä ystävyyssuhteet säilyvät läpi elämän.

A Lot Like Love on paras romanttinen komedia sitten Notting Hillin.

Genre: Romanttinen komedia (K7)

Ohjaaja: Nigel Cole

Pääosissa: Ashton Kutcher, Amanda Peet

Kesto: 1h 49min

Ensi-ilta: 1.7.2005

Lue Ashton Kutcherin haastattelu tästä.

Pisteet 5/5