Batman Begins

Elokuvat · Stara.fi





Batman -leffojen loputonta sarjaa jatkaa tuorein Batman Begins, joka keskittyy aiemmista jatko-osan jatko-osista poiketen Batman -legendan syntyyn. Tarinassa on siis kaikki ainekset toimivalle elokuvalle.

Elokuva kertoo siitä, kuinka Bruce Waynesta (Christian Bale) tulee rikollisten kauhu, joka suojelee Gotham Cityä ahneilta ja korruptoituneilta rikollisilta sekä korruptiota vastaan taistelevilta ninjoilta.

Elokuvan alku on sekavaa actionia, mutta muuttuu pian normaaliksi action-leffaksi, kun tuleva Batman opiskelee ninjaksi jossain kaukana vuorilla. Varjosotureiden tehtävät eivät kuitenkaan kiinnosta, joten Bruce tekee näyttävän paon, jonka aikana hän näyttää myös inhimilliset puolensa. Sitä hän saakin myöhemmin katua.

Elokuvan parasta antia on sen onnistunut casting, kun rooleihin on saatu juuri oikeat näyttelijät. Parhaan roolin tekee hovimestari ja Batmanin kaitsija Alfred (Michael Caine), mutta myös Liam Neeson eräänlaisessa kaksoisroolissa on upea. Katie Holmes toimii ihan mukavasti Rachel Dawesin roolissa.

Erityismaininnan ansaitsee myös suhteellisen tuore tuttavuus Cillian Murphy, joka nähdään laskelmoivan tohtori Jonathan Cranen roolissa. Se rooleista. Itse elokuvan tarinakin on mielenkiintoinen juuri erilaisuutensa ansiosta. Loppupuolella tarinaan tulee mielenkiintoinen juonenkäänne…

Christopher Nolan on ohjannut näyttävän ja raikkaan Batman -elokuvan, joka peittoaa selvästi viimeiset kolme-neljä jatko-osaa. Tällekin on tulossa jatkoa, sillä viimeisessä kohtauksessa nimettiin jo seuraavan elokuvan arkkivihollinen.

Genre: Toiminta/fantasia (K11)



Ohjaaja: Christopher Nolan



Pääosissa: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Morgan Freeman, Gary Oldman, Katie Holmes, Cillian Murphy, Tom Wilkinson, Rutger Hauer, Ken Watanabe



Kesto: 2h 22min



Ensi-ilta: 15.7.2005

Pisteet 3/5