Kuolleiden valtakunta

Elokuvat · Stara.fi

Kuolleiden valtakunta jatkaa kauhu-ohjaaja George A. Romeron luomaa zombie-leffojen sarjaa. Kyseessä on eräänlainen jatko-osa Night of The Living Dead -elokuvalle.

Leffa kertoo maailmasta, jossa zombiet ovat vallanneet maan ihmisiltä. Viimeiset elossa olevat ihmiset joutuvat elämään eristyksissä pienissä yhdyskunnissa, joita suojaavat aseiden lisäksi aidat ja vallihaudat. Kaupunkeja pitävät pihdeissään julmat raharikkaat, jotka saavat anarkiallaan kansalaisten vihan kasvamaan.

Nyt zombiet ovat viisastuneet, ja ovat aloittaneet eräänlaisen liikekannallepanon. Kohteena on tietenkin ihmisten yhdyskunta, jossa riittää ruokaa ja nautintoja. Ihmisten ja elävien kuolleiden välissä on enää pieni joukko valiosotilaita, joiden tehtävänä on pelastaa ihmisten elämänmuoto.

Kuten jatko-osissa usein, tässäkään elokuvassa ei ole kovin monipuolista ja kiinnostavaa juonta. Pääpiireittäin juonikuvio on kovin ontto ja yksinkertainen. Zombieiden johtaja on örisevä musta mies, jonka funktio jää hämärän peittoon. Leffan joukkokohtaukset ovat niin ikään välillä hieman kökköjä.

Hyvää elokuvassa on se, että siinä ei ole mukana varsinaisia niminäyttelijöitä, mutta silti näyttelijät ovat niin luonnollisia kuin ne voivat zombie-leffassa olla. Myös näyttävä lavastus ansaitsee lisämaininnan. Tässä on tyypillinen jatko-osa, joka voi viihdyttää aiemmista osista pitäneitä, mutta muuten on keskinkertaista mättöä.

Genre: Kauhu (K18)Ohjaaja: George A. RomeroPääosissa: Simon Baker, John Leguizamo, Dennis Hopper, Asia Argento, Robert JoyKesto: 1h 34minEnsi-ilta: 5.8.2005

Pisteet 3/5