Riemukupla : Tankki täynnä

Elokuvat · Stara.fi

80-luvulla ihastuttanut hurmuriauto Herbie on jälleen vauhdissa. 2000-luvulle tultaessa Riemukupla-elokuvan kohderyhmä on tosin muuttunut nuorista ja aikuisista lapsiin, sillä tuore Riemukupla : Tankki täynnä on selvästi lastenelokuva.

Parhaat päivänsä nähnyt Herbie odottaa romuttamistaan autohajottamon pihassa, kun juuri yliopistosta valmistunut Maggie Peyton (Lindsay Lohan) saa valita lahjakseen jonkun pihan autoista. Herbie ihastuu Maggieen ja päätyy hänen autokseen, mutta ihastus ei ole molemminpuolista. Auton uusi koti on kuitenkin täynnä autoalan ihmisiä, jotka saavat pian huomata Herbien uskomattomat kyvyt kisarintamalla.

Kun Herbie kyyditsee Maggieta hallitsevaa maailmanmestaria nopeammin, alkavat muutkin jo ihmetellä tämän kuplavolkkarin kykyjä. Monien mutkikkaiden vaiheiden ja onnekkaiden sattumien kautta Herbiestä tulee parhaiden aikojensa veroinen menopeli, jolla voitetaan kilpailu kuin kilpailu.

Maggien uhkarohkea vedonlyönti uhkaa kuitenkin pian tuhota auton lopullisesti… Uhkarohkea Maggie on päättänyt pelastaa rakkaan kilpurinsa hinnalla millä hyvänsä.

Lastenelokuvaksi tarina on ihan toimiva, mutta jää silti selvästi edeltäjiensä varjoon. Vielä 80-luvulla Riemukupla oli tapaus, mutta nyt leffan tarina on keskinkertaisen tavallinen selvitymistarina, jossa edetään vaikeuksista voittoon ja toisinpäin. Tuttu jenkkikaava on nähty jo satoja kertoja.

Suomeksi puhutussa versiossa Petteri Summanen toimii hyvin Maggien isän äänenä, mutta suomalaisten repliikkien suusynkkaa ei ole saatu kovin laadukkaaksi. Puhekieli on onneksi saatu nuorekkaaksi, mikä korjaa tilannetta. Leffasta löytyy myös muutama aika räikeä klaffivirhe, mutta niillä ei ole lastenelokuvassa kovinkaan suurta merkitystä.

Lindsay Lohan yllättää Maggien roolissa. Hän on luonnollinen ja näyttävä. Lohan on selvästi parempi näyttelijä kuin laulaja. Myös Matt Dillon ja Michael Keaton toimivat mukavasti. Tässä on sunnuntai-iltapäivän televisioviihdettä.

Genre: Koko perheen elokuva (S)Ohjaaja: Angela RobinsonPääosissa: Lindsay Lohan, Justin Long, Breckin Meyer, Matt Dillon, Michael KeatonKesto: 1h 43minEnsi-ilta: 19.8.2005

Pisteet 2/5