Kuokkavieraat

Elokuvat · Stara.fi

Kuokkavieraat kuuluvat hääperinteeseen siinä missä hääkakun leikkaaminenkin. Kuokkavieraat -elokuvan kaksi päähenkilöä, John Beckwith (Owen Wilson) ja Jeremy Grey (Vince Vaughn) ovat vieneet kutsumattomat vierailut jo hieman pidemmälle. Kesän hääkauden aikana parivaljakko vierailee kymmenissä häissä ja yleensä mukaan tarttuu morsiusneito tai kaksi viettämään villiä yötä.

Kaksikko on tehnyt kuokkavierailuista sellaista taidetta, että heistä tulee yleensä juhlien positiivinen keskipiste. Kaverit eivät ole kuitenkaan enää teinipoikia, ja pian mieleen tuleekin lopettaa koko touhu. Kunnes eteen tulee vielä yhdet ministeritason häät, eli juhlat jotka kruunaisivat kaverusten uran.

Häistä löytyy kuitenkin jotain tavallista suurempaa, kun John tapaa ministerin Claire-tyttären (Rachel McAdams) ja rakastuu tähän oikopäätä. Välissä on kuitenkin Clairen itseään täynnä oleva poikaystävä Sack Lodge (Bradley Cooper). Myös Jeremy löytää Clairen Gloria-siskosta (Isla Fisher) itselleen erikoisen kumppanin.

Kaverusten tie vie häiden jälkeen jatkoille ministerin perheen asunnolle, jossa he viettävätkin tavallista pidemmän tovin. Sinä aikana kaverukset saavat peitetarinoillaan aikaan hämmennystä aiheuttavan sekasotkun. Lopussa odottaa kahdet häät, mutta parinmuodostus taitaa olla vielä kesken…

Elokuva on pohjimmiltaan hervotonta hulluttelua romanttisissa merkeissä. Lopputulos on tavallista komediaa herkullisempi. Vaikka kyseessä on kevytkenkäinen komedia, tekee Mean Girls -elokuvasta tuttu Rachel McAdams uransa parhaan roolin. Myös tutut koomikot Wilson ja Vaughn muodostavat uuden ja erittäin toimivan hupailukaksikon.

Kuokkavieraat on rakkaudentäytteinen hyvän mielen komedia, joka sopii myös miehille, koska rakkauslöpinä ei varasta pääroolia.

Genre: Komedia (K11)

Ohjaaja: David Dobkin

Pääosissa: Owen Wilson, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Will Ferrell, Isla Fisher, Jane Seymour, Christopher Walken

Kesto: 2h 01min

Ensi-ilta: 2.9.2005

Pisteet 4/5

Kommentoi Facebookissa

Uusimmat