Jali ja suklaatehdas

Elokuvat · Stara.fi

Menestyskirjana paremmin tunnettu Jali ja suklaatehdas nähdään nyt valkokankaalla. Ohjaaja Tim Burton on loihtinut Roald Dahlin kirjan surrealistiset maisemat kuviksi.

Yksinäinen suklaatehtailija Villi Vonkka (Johnny Depp) pettyy työstekijöihinsä, joten hän irtisanoo kaikki ja linnoittautuu suklaatehtaaseensa 15 vuodeksi. Suklaan tuotanto kuitenkin jatkuu, mikä herättää ihmetystä kaupungin asukkaissa.

Pienessä tönössä tehtaan vierellä asuva nuori Jali-poika (Freddie Highmore) voittaa neljän muun lapsen kanssa visiitin mystiseen suklaatehtaaseen. Siellä tehtaan salat alkavat avautua oudolla tavalla. Suuri tehdas kätkee sisuksiinsa kokonaisen maailman, jossa värit ja muodot muodostavat surrealistisen sekamelskan.

Pian lapset alkavat kadota yksi toisensa jälkeen ja viimeiseksi selviytynyt saa jättiyllätyksen…

Elokuvan Villi Vonkan esikuvana on selvästi ollut laulaja Michael Jackson ja hänen Neverland -maailmansa, vaikka tuottaja muuta väittäisi. Johnny Deppin mainiosti esittämän hahmon eleet ja puhetyyli ovat kuin suoraan Jacksonin haastatteluista ja musiikkivideoista.

Elokuva on suunnattu lapsille, eikä sen huumori jaksa innostaa yli 7-vuotiaita. Suomenkielisessä versiossa jää kuitenkin tavoittamatta mm. Deppin mainio roolisuoritus, joten suosittelemme englanninkielistä versiota myös lasten kanssa mikäli mahdollista.

Genre: Koko perheen elokuva (K7)

Ohjaaja: Tim Burton

Pääosissa: (englanninkielinen): Johnny Depp, Freddie Highmore, Helena Bonham Carter, David Kelly

Pääosissa: (Suomenkielinen): Markus Bäckman, Antti Jaakkola, Niilo Syväoja, Sari Moilanen, Mika Nuojua, Jarmo Koski, Jyrki Kovaleff, Kristiina Elstelä)

Kesto: 1h 56min

Ensi-ilta: 16.9.2005

Pisteet 3/5

Uusimmat