The Rasmus

Haastattelut · Stara.fi

Viihdelehti Stara.fi tapasi The Rasmus -yhtyeen hieman ennen Hide From The Sun -albumin julkaisua. Parin viimeisen vuoden ajan The Rasmus on kiertänyt ympäri maailmaa keikkaillen ja tehden uutta levyään. Nyt hitit, keikat ja huikeat levymyynnit takovat mukavia summia nuorukaisten tilille, eikä huomisesta ole huolta.

The Rasmus perustettiin 11 vuotta sitten, jolloin jäsenet olivat vasta 16-vuotiaita. Koulut jäivät kesken ja pojat lähtivät tien päälle keikkailemaan sekä maistelemaan muusikon elämään.

Vuosi 2004 oli erittäin merkittävä neljälle nuorelle helsinkiläiselle; Laurille, Akille, Paulille ja Eerolle, sillä viime vuonna The Rasmus valloitti maailman Dead Letters -albumillaan.

24-vuotiaana he saavuttivat vankan jalansijan Euroopan hittimarkkinoilla ja nyt yhtyeen levyjä on myyty maailmanlaajuisesti yli 1,5 miljoonaa ja erilaisten listojen kärkisijoituksia on tullut kymmeniä.

– Muistan, kun In The Shadows nousi Saksan listaykköseksi, olihan se aikamoinen juhlapäivä. Nuoret pojat osasivat ottaa siitä ilon irti, kitaristi Eero Heinonen muistelee.

Viime vuonna The Rasmus nappasi kotimaassaan lähes kaikki arvostetut Emma-pystit. Heti perään jatkui Euroopan kiertue, samalla yhtye hioi ja työsti uutta Hide From The Sun -levyään.

– Menestyminen ei ole muuttanut elämäämme. Olemme edelleen samanlaisia ihmisiä, eikä ylpeys ole noussut päähän. Kolmisen vuotta on aikaa edellisestä studiolevystä ja keikkoja on tehty sinä aikana reilusti yli kaksisataa. Aika kovaa työtahtia on pitänyt. Keväällä menimme Tukholmaan, Nordin studioille, tekemään uutta levyä, laulaja Lauri Ylönen summasi kulunutta vuottaan.

Yksinäisyyttä vastaan

Musiikkielämän ja kiertueiden lisäksi yhtyeen nuorukaiset arvostavat aivan tavallista arkea ja elämää. Hitit eivät ole Laurin ja Eeron koko elämä, vaikka musiikki tuokin leivän pöytään.

– Myönnän, että musiikki on elämäni suurin intohimo. Sanojen ja musiikin avulla pystyn puhumaan vaikeistakin tunteista. Loppujen lopuksi Suomessa on kiva olla omissa oloissa ja jutella kavereiden kanssa.

– Rakkaus ja perhe merkitsevät meille kaikista eniten. Julkisuudessa emme halua puhua rakkaistamme tai yksityiselämästämme. Välillä yksinäisyys voi iskeä keikkarundeilla. Sitten on kiva soittaa kotiin ja jutella heidän kanssaan. Se tuo lohtua ja tukea!

– Parhaat ihmissuhteet löytyvät kotisuomesta, koska ulkomailla elämä tuntuu hieman liian epäaidolta. Vaikka maailmalla faneja onkin ympärillä, silti tuki löytyy aina kotoa!

– Kotona on ihana ladata akkuja ja puhua ongelmista. Huolet unohtuvat aina, kun pääsee rakkaimpien luokse.

– Tottahan se on, että suurin tuki on tullut vanhemmilta. Vapaa-aikoina harrastan meditaatiota ja se on todella rauhoittavaa, Eero ilmoittaa haastattelun lopuksi.

The Rasmuksen muusikot lupaavat, että vielä kymmenen vuoden kuluttua he ovat mukana musiikkikuvioissa, mutta tarkkaa vastausta ei vielä tiedetä, mitä silloin tapahtuu.

Teksti: Timo Repo

Helsinki