Onnen varjot

DVD · Stara.fi

Kotimainen Onnen varjot kertoo kahden pariskunnan kamppailusta lapsettomuuden kierteessä. Paula (Tiina Lymi) ja Jarkko (Nicke Lignell) tuskailevat, kun he eivät saa lasta anopin painostuksesta huolimatta. Myös Helena (Milka Ahlroth) ja Mikko (Santeri Kinnunen) kamppailevat saman ongelman parissa. Elokuvan edetessä pariskuntien tarinat kietoutuvat yhteen.

Varsinaisen tarinan alkua saa odottaa turhan pitkään. Kun punainen lanka lopulta alkaa, se on odotuksiin nähden pintapuolista tarinointia lapsettomuudesta. Vaikka aihe on raskas ja monille suorastaan sydäntä raastava, elokuvana Onnen varjot on kevyttä kauraa, vaikka perusvire on suomalaisen melankolinen.

Käsikirjoitus tarjoaa kyllä mielenkiintoisia käänteitä, mutta elokuvassa ne on kuvattu vain pintaraapaisuina. Vakavasta aiheesta ei ole otettu ihan kaikkea irti. Loppua kohti syvyyttä tulee kuitenkin koko ajan lisää.

Loppupuolella siirrytään jo hieman tragikomiikan puolelle, ja katsoja saa parit hyvät naurutkin. Myös yleinen tunnelma syvenee ja tiivistyy lopun lähestyessä. Lopulta Onnen varjoista kuoriutuu koskettava tarina suomalaisesta elämästä.

Ohjauspuolella ongelmana ovat turhan nopeat hypyt aikajanalla. Katsoja saa välillä tehdä töitä pysyäkseen tilanteen tasalla.

Pääosassa nähtävä Tiina Lymi onnistuu hyvin masennukseen taipuvaisena Paulana. Nicke Lignell on jälleen kerran hieman turhan tarkkaan artikuloiva, joka vie luonnollisuutta hänen roolityöstään.

Pisteet 3/5