The Prodigy : Their Law (The Singles 1990-2005)

DVD · Stara.fi

Yksi konemusiikin uranuurtajista, brittiyhtye The Prodigy, on julkaissut Their Law – The Singles 1990 – 2005 -kokoelmalevyn, jossa on mukana 15 yhtyeen suurinta tanssihittiä. Samaan aikaan julkaistiin myös samanniminen DVD, jossa on mukana yhtyeen keikka legendaarisessa Brixton Academyssä vuodelta 1997 ja paljon muuta mielenkiintoista materiaalia.

Livekeikka alkaa Smack My Bitch Up -klassikolla, joka oli yhtyeen kulta-ajan viimeinen single. Lavalla nähdään Liam Howlettin lisäksi myös nykyiset ulkojäsenet Keith, Maxim ja yhtyeestä aiemmin soolouralle siirtynyt Leeroy Thornhill, jonka jalkashow on maailmankuulu. Leeroy ei tosin kuulu enää vakituiseen keikkaryhmään.

Yhtyeen show on tuttuun tapaan pelkkää energiaa ja meno äärettömän vauhdikasta. Täpötäysi Brixton Academy rokkaa yhtyeen mukana, ja kyseinen keikkapaikka onkin yhtyeelle ”se” areena.

Livekeikan lisäksi mukana on tuulahdus railakkaalta 90-luvulta yhtyeen musiikkivideoiden muodossa. Vuoden 1992 Everybody In The Place -hitin musiikkivideo toimii yhä. Vähintään samaan kykenee yhtyeen ensimmäinen video, Charly, joka jaksaa sykähdyttää edelleen kerta toisensa jälkeen tuomalla mieleen maamme ensimmäiset rave-juhlat.

DVD:llä on mukana suunnilleen kaikki yhtyeen musiikkivideot, joten nyt fanit saavat kerralla arkistonsa kuntoon. Mukana on siis myös kiistelty ja monilla kanavilla kielletty Smack My Bitch Up -musiikkivideo leikkaamattomana versiona.

Extrojen puolella mukana on materiaalia muutamalta livekeikalta. The Prodigyn veto vuonna 1997 Moskovan Punaisella torilla on näkemisen arvoinen. Lisäksi käväistään kulissien takana mm. Firestarter -videon kuvauksissa ja katsellaan yhtyeen hauskoja kotivideoita vuodelta 1994.

Täydet pisteet on vähintä mitä tälle DVD:lle voi antaa. ”Pay close attention!”

Pisteet 5/5