Doom

Elokuvat · Stara.fi

Vuonna 1993 tietokonepeleille uuden standardin asettanut Doom hurmasi pelaajat ympäri maailmaa. Nyt, kahdentoista vuoden ja useiden jatko-osien jälkeen, Doom on saatettu myös valkokankaalle.

Elokuva sijoittuu kaukaiselle planeetalle, jossa ihmisten siirtokunta tekee arkeologisia tutkimuksia. Jotain menee kuitenkin vikaan, ja tuntemattomat hirviöt valtaavat siirtokunnan osa osalta. Mutta mistä nämä hirviöt tulivat, jos planeetalla ei ollut minkäänlaista elämää?

Leffan käsikirjoitus perustuu pitkälti Doom 3 -peliin. Suurin osa elokuvasta on mörköjen etsimistä ja lahtaamista perinteisin elokuvan keinoin toteutettuna, joten leffa tuntuu hieman väkisin väännetyn oloiselta. Onneksi elokuvan loppuosa on omistettu itse pelille, ja siinä katsojakin pääsee ”first person shooterin” asemaan. Hienoa. Samalla pari pelistä tuttua örkkiä saavat historian.

Vaikka Doom on legendaarinen pelinä, niin leffamuodossa se tarkoittaa vain tavallista jenkkiräiskintää vieraalla planeetalla tuntemattomia hirviöitä vastaan. Sama kattaus on nähty paljon laadukkaampana lukuisissa elokuvissa. Kyseisen pelin ystäville elokuva on kuitenkin suhteellisen mielyttävä kokemus.

Genre: Sci-fi/toiminta (K18)Ohjaaja: Andrzej BartkowjakPääosissa: The Rock, Karl Urban, Rosamund PikeKesto: 1h 47minEnsi-ilta: 4.11.2005

Pisteet 2/5