Lainakengissä

Elokuvat · Stara.fi

Jennifer Weinerin menestysromaaniin perustuva Lainakengissä kertoo kahden sisaruksen välisestä myrskyisästä suhteesta, suhteen saamien vammojen korjaamisesta ja perhesuhteiden lähentymisestä.

Maggie Feller (Diaz) on lukihäiriöstä kärsivä vastuuton bilettäjä, joka ei ole koskaan vakiintunut ihmissuhteissaan tai työrintamalla. Hänelle elämä on vain kauniista ulkokuoresta hyötymistä. Maggien isosisko Rose (Collette) on puolestaan menestyvä asianajaja, joka keskittyy miesten sijaan työhön.

Rajun juhlimissession jälkeen Maggie heitetään ulos lapsuudenkodistaan ja hän päättää muuttaa isosiskonsa asuntoon.

Tuloksena on sekamelska, joka muuttaa molempien tyttöjen elämän. Pian sisarusten välit katkeavat lopullisesti ja Maggie muuttaa salaa isoäitinsä (Shirley MacLaine) luokse Floridaan. Pitkän eron jälkeen tytöt kuitenkin tapaavat vielä toisensa, mutta silloin molempien elämä on muuttunut radikaalisti ja perheeseen on tullut uusia jäseniä.

Elokuva on peruskauraa, vaikka sen on ohjannut Oscarillakin palkittu Curtis Hanson ja käsikirjoittanut Oscar-ehdokas Susannah Grantin. Komediapuoli on jenkkileffoista tuttua kohellusta, eikä edes hauskimmasta päästä. Cameron Diaz keskittyy lähinnä hoikan vartalonsa esittelemiseen, mikä ei ainakaan heikennä miespuolisten katsojien mielenkiintoa.

Lainakengissä on leppoisa, mutta tuiki tavallinen elokuva perhesuhteista, ystävyydestä ja selviämisestä. Kaksi tuntia ja vartti on aivan liian pitkä tälle elokuvalle. Tämä sopii parhaiten rauhallisiin koti-iltoihin.

Genre: Draama/komedia (K7)Ohjaaja: Curtis HansonPääosissa: Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley MacLaine, Mark FeuersteinKesto: 2h 13minEnsi-ilta: 4.11.2005

Pisteet 2/5