Harry Potter ja liekehtivä pikari

Elokuvat · Stara.fi

Nuori velho Harry Potter on täällä taas. Sarjan neljännessä osassa, Harry Potter ja liekehtivä pikari, Potter edustaa kouluaan Kolmivelhoturnajaisissa, jossa kisataan hengenvaarallisissa lajeissa. Vastassa on eurooppalaisen noitakoulun ja Tylypahkan mestarit. Kilpailun tiimellyksessä Harrylle selviää, että jo kuolleeksi luultu paha lordi Voldemort tekee paluuta.

Neljännessä Harry Potter -elokuvassa alkaa jo näkyä selviä jatko-osan oireita. Vetovoima ei enää aiempien elokuvien veroinen, ja tarina onkin vanhan toisintoa uutena versiona. Pahikset vaihtuvat, mutta Potter-leffan elokuvan perusosat pysyvät samoina.

Jännitystä elokuvassa riittää edeltäjiensä tavoin, mutta silti tässä ei ole aiempien leffojen magiaa. Liki kolmetuntinen kesto on hieman turhan pitkä samantyylisen tarinan uudelleenlämmittelylle, vaikka erikoistehosteet ovat upeaa nähtävää. Myös lavasteet – oikeat ja digitaaliset – ovat upeita.

Kolmikko Harry Potter (Daniel Radcliffe), Ron Weasley (Rupert Grint) ja Hermione Granger (Emma Watson) toimii hienosti, mutta sivuosissa nähdään hieman heikompia rooleja. Esimerkiksi Viktor Krumin roolissa nähtävä Stanislav Ianevski on yhtä luonteva kuin puupökkelö.

Neljäs Potter jää laahustamaan niin paljon edeltäjiensä poluille, että sarja voisi loppu tähän, ellei seuraavassa elokuvassa vaihdeta jo radikaalisti tyyliä tai ainakin tapahtumapaikkoja. Ennakkotietojen mukaan tulossa on kuitenkin vielä kolme Potter-leffaa.

Tässä tarinassa vierailevat koulut tuovat hieman vaihtelua, mutta se ei riitä erottamaan elokuvaa edeltäjistään. Kaikesta huolimatta elokuvasta tullee jonkinasteinen hitti jo pelkästään kirjasarjan imussa.

Alkuperäinen nimi: Harry Potter And The Goblet Of FireGenre: Fantasia/seikkailu (K11)Ohjaaja: Mike NewellPääosissa: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Jason Isaacs, Gary Oldman, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy SpallKesto: 2h 40minEnsi-ilta: 18.11.2005Kotisivu: www.liekehtivapikari.com

Pisteet 3/5